Videoserie Janny’s Streken van start gegaan
vrijdag 5 augustus 2022

Videoserie Janny’s Streken van start gegaan

Janny van der Heijden laat deze zomer André van Duin achter op hun Denkend aan Holland-boot en stapt aan land om op zoek te gaan naar… eten.

In haar eigen online videoserie Janny’s Streken ontmoet Janny bijzondere mensen die uiteenlopende streekproducten maken, bereiden of verbouwen. De producten zijn uniek, innovatief, origineel, soms vergeten of onbekend en áltijd: lekker. De eerste aflevering staat nu op MAX Vandaag en Facebook.

Nederland telt ontelbaar veel lokale lekkernijen. Gemaakt vanuit eeuwenoude tradities of juist met innovatieve en moderne technieken. Janny van der Heijden: “Langs onze vaarroutes in Denkend aan Holland valt zó veel te proeven. Dat kan ik natuurlijk niet weerstaan. Dus laat ik André bij tijd en wijle achter en stap ik aan land; op zoek naar streekproducten”.

Zoals altijd gaat voor niets de zon op. Dus wordt Janny aan het werk gezet door de mensen die ze ontmoet. Zo belandt ze tot haar middel in het waddenslik, wordt ze in een imkerpak gehesen en leert ze liggend te oogsten. De serie Janny’s Streken bestaat uit vier afleveringen, die vanaf nu elke donderdag zullen verschijnen.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Wesley de Wit/MAX

Bericht delen