Video: NOS zendt WK in Ultra HD én 360 graden uit
woensdag 30 mei 2018

Video: NOS zendt WK in Ultra HD én 360 graden uit

Het WK 2018 in Rusland is vanaf 14 juni live te volgen bij de NOS. De 64 wedstrijden zijn in Ultra HD te zien. Met de NOS 360°-app kijk je een doelpunt of overtreding vanuit een elke hoek terug.

Op deze manier wil de NOS voetbalfans triggeren om zoveel mogelijk wedstrijden te bekijken, zeker nu Nederland niet van de partij is. In vier weken tijd is plaatsgemaakt voor 25 voetbaldagen, met soms maar liefst drie duels op één dag.

Programma
Het programma begint om 13.15 uur met het Sportjournaal en daaropvolgend een analyse van de eerste wedstrijd die om 14.00 uur start. Vervolgens wisselen analyses, wedstrijden en nabeschouwingen elkaar af. Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn de analisten van dienst.

Studio Rusland gaat verder na de laatste wedstrijd, met gasten op de bank bij Henry Schut en Hugo Borst, analyses, reportages en opvallend WK-nieuws. ’s Middags debuteert Soufiane Touzani met zijn rubriek Touzani’s WK Warming-up waarin hij spelers ontmoet die wél naar het WK gaan. Onder wie Jahanbakhsh (Iran), Tagliafico (Argentinië) en Ziyech (Marokko).

NOS-selectie
De NOS reist met een compacte selectie af naar Rusland. Frank Snoeks, Frank Wielaard, Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff, Jan Roelfs, Arno Vermeulen en Philip Kooke verzorgen het tv-commentaar vanuit de stadions. Voor het laatste nieuws, de interviews en de analyses komen Joep Schreuder, Bert Maalderink, Jeroen Stekelenburg en Edwin Cornelissen in actie.

Nieuw op het WK is de videoscheidsrechter, wat ook meteen meer voer voor discussie en uitleg oplevert. Scheidsrechter Bas Nijhuis is in de studio om alle twijfels weg te nemen. Een studio die trouwens een flinke upgrade heeft gekregen. De opvallendste vernieuwing: het decor is rond. Daardoor is het eenvoudiger om de verschillende programma’s vanuit één ruimte uit te zenden of zelfs te combineren.

App
Niet op tijd thuis voor de wedstrijd? Via de NOS-app kun je altijd en overal de livestreams van alle wedstrijden en de uitzendingen volgen. Daarnaast is het voor de fans mogelijk om elke kans, doelpunt of overtreding in 360 graden terug te kijken, vanuit verschillende camerahoeken dus. Al deze facetten zijn in de app geïntegreerd.

De NPO en de NOS bieden, bij wijze van experiment, de wedstrijden aan in Ultra High Definition TV, ook wel 4k genoemd. Nederland is één van vijftien landen ter wereld die dit doet. De NOS verwacht dat enkele tienduizenden Nederlanders tijdens het WK gebruik maken van televisies met de nieuwe standaard.

Bron: NOS/BM

Bericht delen