Veelbesproken documentaire Framing Britney Spears 15 februari te zien bij Net5
vrijdag 12 februari 2021

Veelbesproken documentaire Framing Britney Spears 15 februari te zien bij Net5

Aanstaande maandag is de veelbesproken documentaire Framing Britney Spears te zien bij Net5.

Dit aangrijpende portret toont hoe bruut de media met de Amerikaanse popster omging in haar jongere jaren. Hierop volgde de beruchte zenuwinzinking in 2007 waardoor ze in 2008 onder volledige curatele komt te staan bij haar vader Jamie Spears.

Sindsdien beheert hij niet alleen de financiële zaken van zijn dochter, maar lijkt ook grotendeels de controle over haar dagelijks leven te hebben overgenomen. Haar fans starten de beweging #FreeBritney en pleiten ervoor dat Britney weer zeggenschap over haar eigen leven krijgt.

Framing Britney Spears laat de reis naar de top van Britney zien als tieneridool waarbij ze al jaren lang kampt met mentale problemen. Verschillende mensen in haar omgeving doen een boekje open over de situatie van de zangeres, waaronder een vriendin van de familie die jarenlang tijdens haar carrière heeft meegereisd, een advocaat die op dit moment werkt aan een zaak rondom het curatorschap en een marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht.

In de documentaire zijn ook de beelden te zien van Ivo Niehe, die 22 jaar geleden in de TV Show aan Britney Spears vragen stelde over haar borsten.

Framing Britney Spears is geproduceerd door The New York Times. Uitzending: maandag 15 februari om 20.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen