woensdag 17 januari 2018

Veel kijkers voor FOX Sports Eredivisie

De Eredivisie topper PSV – Ajax is zondag bekeken door 727.000 kijkers op FOX Sports Eredivisie (SKO, 6+).

Via FOX Sports GO, de service waarmee abonnees ook live kunnen kijken via online of mobiel, keken er nog eens 55.000 unieke mensen naar PSV – Ajax. Ook in cafés en andere openbare gelegenheden werd de ontknoping van de Eredivisie goed bekeken: circa 180.000 mensen volgden PSV – Ajax in de horeca (Bron: GfK).
 
Het Eredivisie voetbal is populairder dan ooit. Volgens de gegevens van Stichting KijkOnderzoek (SKO) wist FOX Sports Eredivisie dit seizoen na 32 speelrondes al een publiek van 91 miljoen unieke kijkers te bereiken met alleen live Eredivisie voetbal. Tot nu toe keken er in totaal ruim 45 miljoen mensen naar de volledige live Eredivisie wedstrijden, een stijging van 32 procent ten opzichte van vorig seizoen. De best bekeken wedstrijd tot nu toe is Ajax – Feyenoord (2 april 2017) met gemiddeld 869.000 kijkers.

De groei van FOX Sports Eredivisie is het gevolg van de introductie van een nieuw samenwerkingsmodel met veertien tv-aanbieders zoals KPN, T-Mobile, Caiway en Delta. Hierdoor profiteert de consument sinds de start van dit seizoen van aanzienlijk lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie. FOX Sports Eredivisie 1 is bij T-Mobile zelfs onderdeel van het tv-basispakket en klanten van KPN met KPN Compleet krijgen het volledige FOX Sports Eredivisie voetbal gratis toegevoegd aan hun pakket.

Bron: FOX Sports/BM

Bericht delen