Veel kijkers voor Feyenoord-Ajax bij ESPN 1
maandag 23 januari 2023

Veel kijkers voor Feyenoord-Ajax bij ESPN 1

De Klassieker in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax is zondag in een 1-1-gelijkspel geëindigd. De Rotterdammers waren sterker en kwamen voor rust op voorsprong, maar de Amsterdammers redden een punt door een doelpunt in de tweede helft.

ESPN 1 behaalde zondagmiddag gemiddeld 2.102.000 kijkers met het live-verslag van de wedstrijd, zo meldt Stichting KijkOnderzoek. Het marktaandeel was 71,2 procent en in totaal hebben 2.774.000 kijkers een deel van de wedstrijd gevolgd. Alleen het NOS Journaal en Heel Holland Bakt scoorden zondag meer kijkers.

De terugkeer van Steven Berghuis in een volle Kuip hield de gemoederen bezig in de aanloop naar Feyenoord-Ajax. De stemming voor de immer beladen Klassieker was daardoor nog explosiever dan normaal. Wat Berghuis betreft, was het allemaal te veel, met bedreigingen aan zijn adres tot gevolg.
Berghuis
“De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving”, zei hij bij ESPN. “Ik heb verstandige mensen gehoord, onze trainer en de trainer van Feyenoord bijvoorbeeld, maar ook hele domme.”

Berghuis doelde onder meer op de voorpagina van het sportkatern van het Algemeen Dagblad, waarin woorden als ‘spreekkoren’, ‘schuimbekken’, ‘bus bekogelen’ en ‘beetje opgefokt’ staan bij een foto van de wat agressief ogende ex-Feyenoorder in een Ajax-shirt.

Ook het advies van René van der Gijp aan Ajax in Vandaag Inside om Berghuis maar thuis te laten droeg volgens de Oranje-international bij aan stemmingmakerij. Evenals een tweet van RTL via het account van talkshow Jinek waarin gesteld werd dat het een Klassieker zou worden van ‘leven en dood’.

Bron: NOS/BM

Bericht delen