dinsdag 16 januari 2018

Van den Eeden Hoofd Informatieve Programma's VARA

Sander van den Eeden (39) wordt met ingang van 1 augustus het nieuwe hoofd Informatieve Programma’s bij de VARA. Hij volgt daarmee Altan Erdogan op, die eerder dit jaar in goed overleg met de VARA besloot per 1 juli zijn functie te beëindigen.

Sander van den Eeden was het afgelopen seizoen eindredacteur van het VARA-programma Pau!l met Paul de Leeuw. Eerder was hij onder meer eindredacteur van het VARA/BNN-programma De MaDiWoDoVrijdagshow, samensteller bij De Wereld Draait Door, nieuwslezer/eindredacteur bij RTV Noord-Holland en AT5 en redacteur bij VARA’s Barend & Witteman en Laat de Leeuw. Hij publiceerde ook artikelen in weekbladen als Nieuwe Revu, HP/De Tijd, Hard Gras en de VARAgids.

Van den Eeden: “Ik ben 39, jong van geest, en heb er zin in. Een frisse blik is belangrijk voor een omgeving die voortdurend betekenisvol en vernieuwend wil zijn. Vanaf 2014 hopelijk ook samen met BNN. Daar kijk ik naar uit.”

VARA-programmadirecteur Frans Klein over de benoeming van Van den Eeden: “Onze informatieve radio- en tv-programma’s vormen de ruggengraat van ons programma-aanbod. Binnen de VARA-programmaleiding vertegenwoordigt Sander de nieuwe generatie: hij maakt een creatieve en energieke indruk op me. Dat is van belang in deze tijd.”

Bron: VARA

Bericht delen