woensdag 17 januari 2018

Van de Westelaken naar Net5

Rik van de Westelaken maakt de overstap van de NOS naar Net5. Vanaf september zal hij als nieuw gezicht te zien zijn bij de zender waar hij een meerjarig contract tekende.

Van de Westelaken gaat onder meer een reportagereeks maken waarvoor hij de hele wereld over reist op zoek naar interessante thema’s en bijzondere ontmoetingen. Carter Duong, zendermanager Net5, is zeer ingenomen met zijn komst: “Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring. Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender. We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen”.
Rik van de Westelaken (1971) begon zijn carrière bij de lokale Amsterdamse zender AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar de NOS waar hij zeventien jaar lang reportages maakte en uitzendingen presenteerde op radio en tv. De speciale uitzending over de dag van nationale rouw na de MH17-ramp werd zelfs voor een Emmy genomineerd. In 2015 deed Van de Westelaken mee aan het populaire tv-programma Wie is de mol? dat hij vervolgens won. Het jaar erop presenteerde hij het veelbekeken programma Moltalk.

Bron: Net5/Broadcast Magazine

 

 

Bericht delen