dinsdag 16 januari 2018

Van de vloer: Debby Ego

Je hebt twee soorten producers. Degenen die het vak ergens hebben geleerd, meestal gedurende een stageperiode bij een omroep of productiebedrijf, en je hebt ‘geboren producers’. Debby Ego behoort tot die laatste categorie. Ze is producer in hart en nieren.

In de serie ‘Van de vloer’ komt Debby Ego uitgebreid aan bod in het oktobernummer van Broadcast Magazine. Het maakt niet uit of zaken moeten worden geregeld voor een televisieproductie, een internationaal sportevenement of dat benodigdheden voor een school in India moeten worden geritseld, Ego fikst het allemaal. Ze is ervoor in de wieg gelegd. “Ik ben geboren tijdens het WK voetbal in 1978. Mijn vader had voor mijn moeder een heel schema gemaakt waarin stond wanneer ze wel en wanneer ze niet mocht bevallen. Mijn timing was precies goed. Jammer genoeg verloor het Nederlands elftal, toen ik net geboren was, de finale van Argentinië. Tweeëndertig jaar later stond ik in Zuid Afrika langs de lijn tijdens de WK-finale tussen Nederland en Spanje. Ik werkte voor de Host Broadcaster als aanspreekpunt voor alle rechtenhouders. Het Nederlands elftal verloor opnieuw, maar dat ik erbij was, voelde als een enorme overwinning. Mijn vader was natuurlijk apetrots.”

Op dit moment heeft Ego drie belangrijke opdrachtgevers. Voor de NOS is ze betrokken bij de productie van het EK atletiek, dat volgend jaar plaatsvindt in Amsterdam. Voor de UEFA werkt ze als Venue Manager bij EK kwalificatiewedstrijden (in Ierland) en bij de Europa Leaguewedstrijden van FC Midtjylland in Denemarken. Deze winter gaat ze voor het derde seizoen aan de slag bij de Internationale Bobslee Federatie. Tijdens het World Cup circuit is Ego namens de Host Broadcaster het aanspreekpunt voor alle rechtenhouders en floormanager bij de finish van de wedstrijden.

Het complete interview met haar is te vinden in Broadcast Magazine 348. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen