dinsdag 16 januari 2018

User generated-film in première

De eerste grote Nederlandse user generated-film gaat maandagavond in Tuschinski in Amsterdam in première. Het publiek schreef het script en de muziek en maakte de film. Regisseur Paul Verhoeven, die het initiatief nam, maakte zijn eigen versie van de film onder de titel Steekspel. Ook die wordt maandag getoond.

De user generated-film bestaat uit acht delen, gemaakt door verschillende regisseurs, scenarioschrijvers, casts, cameramensen, editors, componisten en muzikanten. De eerste drie minuten van het script zijn geschreven door scenarioschrijfster en actrice Kim van Kooten.

Een jaar geleden riep Verhoeven mensen op om mee te werken aan de film. “Niet twijfelen, gewoon doen”, zo spoorde hij hen aan. De deelnemers kregen de opdracht een vervolg te schrijven op het script van Van Kooten. Uit alle inzendingen koos Verhoeven met hulp van scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm per deel meerdere scripts.

Vervolgens was het aan het publiek om te stemmen op zijn of haar favoriete video uit die selectie. Doordat meerdere filmcrews een filmdeel hebben ‘gewonnen’, zijn er verschillende acteurs en locaties te zien in de film.

Van de user generated-film zijn al zeven delen te zien op internet. Vanavond wordt de winnaar van het laatste deel van de film bekendgemaakt.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen