dinsdag 16 januari 2018

United exploiteert studio's Aalsmeer

United gaat Studio 1 en Studio 4 in het voormalige Endemol-complex in Aalsmeer exploiteren. Per 1 september breidt het facilitair bedrijf zijn studio-portfolio uit met deze twee studio’s. Vooral met  Studio 1, de grote entertainment studio, kan het facilitair bedrijf hiermee groot amusement faciliteren. Het studiocomplex in Aalsmeer was in het verleden de plek waar onder andere de Soundmixshow, Miljoenenjacht en andere grote Endemol-formats vandaan kwamen.

Recenter zijn onder andere The Voice Kids en So you think you can dance vanuit Studio 1 gerealiseerd. United gaat het complex samen met De Raad makelaars opknappen en verbouwen zodat er voor programmamakers een optimale productieomgeving ontstaat. Studio 1 in Aalsmeer is 1600 vierkante meter groot en beschikt over uitgebreide productiefaciliteiten en een groot aantal kleedkamers. Studio 4 is 700 vierkante meter groot en ook hierin zullen gemoderniseerde redactieruimtes, productiekantoren en kleedkamers worden gerealiseerd.

Naast deze nieuwe studio’s in Aalsmeer zijn ook de nieuwe United-studio’s in de Mediahaven in Amsterdam volop in ontwikkeling. Ook hier beschikt United later dit jaar over twee studio’s die programmamakers nieuwe mogelijkheden bieden.

Bron: United/Broadcast Magazine

Bericht delen