United breidt uit in Amsterdam
Dinsdag 16 januari 2018

United breidt uit in Amsterdam

United, de nieuwe naam voor United Broadcast Facilities, gaat vanaf eind 2012 de twee nieuwe televisiestudio’s exploiteren in het duurzame Gebouw Mediahaven in Amsterdam. Vrijdag heeft zij hiervoor met de verhuurder het huurcontract getekend voor een periode van 10 jaar. United gaat in totaal circa 2.300 m2 huren, bestaande uit een grote studio van 1.300 m2 en een kleine studio van circa 400 m2 en 600 m2 studiogerelateerde ruimte (zoals kleedkamers, productiekantoren), 7 ENG opslagruimten en parkeerplaatsen in de garage.

In december van dit jaar zal worden gestart met de bouw van dit nieuwe duurzame studio- en kantorencomplex van 5.600 m2 met ruime parkeergarage in de Houthavens in Amsterdam. Het multifunctionele gebouw bestaat uit twee televisiestudio’s met kantoorruimte en een opvallend atrium dat uitkijkt over het IJ. Het ontwerp is afkomstig van Eilander Architects uit Rotterdam.

Eerder tekende de Hilversumse producent Tuvalu Media (maker van onder meer Ali B op Volle Toeren en DNA Onbekend) al een huurovereenkomst voor dit nieuwe mediagebouw in Amsterdam. De Houthavens, het nieuwe creatieve hart van Nederland, liggen op nog geen vijf minuten rijden van de afslag van de ring A10 en maximaal tien minuten van het Centraal Station.

Bron: Impact Vastgoed/AV Job

Bericht delen