dinsdag 16 januari 2018

Tweede seizoen voor Hollands Hoop

De serie Hollands Hoop krijgt een tweede seizoen. Na het succesvolle eerste seizoen met ruim 900.000 kijkers gemiddeld per aflevering, is er nu groen licht voor een vervolgserie. Dat hebben de coproducenten VARA, NTR en VPRO dinsdag gemeld.

De nog levende personages zullen terugkeren in het nieuwe seizoen, zoals Fokke (Marcel Hensema), Machteld (Kim van Kooten), Pepijn (Martijn Lakemeier), Dimitri (Peter Van Den Begin), Sasha (Nikola Djuricko) en wethouder Anna (Cynthia Abma). Franky Ribbens werkt momenteel al aan het scenario, de regie is opnieuw in handen van Dana Nechushtan.

“De positieve reacties op Hollands Hoop hebben me compleet overdonderd. Hollands Hoop is in korte tijd een begrip geworden en we zijn enorm blij met de mogelijkheid om een tweede seizoen te mogen maken. Iedereen die zijn hoofd nog heeft keert terug in het tweede seizoen”, aldus regisseur Dana Nechushtan.

Hollands Hoop, mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds, werd op het Nederlands Film Festival onlangs nog bekroond met een Gouden Kalf voor Beste televisiedrama. Naar verwachting wordt de nieuwe serie in 2015 opgenomen en in 2016 uitgezonden. Hollands Hoop is een coproductie van VARA, NTR en VPRO.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen