dinsdag 16 januari 2018

TV-zender Brabant10 failliet verklaard

De commerciële regionale televisiezender Brabant10 is dinsdagochtend door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Dinsdagmiddag wordt een curator voor de zender aangesteld. Vorige week werd het faillissement aangevraagd door de aandeelhouders.

Brabant10 was de grootste commerciële regionale tv-zender en ontstond in 2008 uit een fusie van drie lokale zenders: TV & Co uit Breda, RTV 10 uit Eindhoven en TV 13 uit Tilburg. Al in 2009 ontstonden er problemen en werd een vijfde van het aantal medewerkers ontslagen wegens tegenvallende reclame-inkomsten. De zender zou nog tot het einde toe hebben geprobeerd de financiële problemen te boven te komen.

Eigenaar van Brabant10 is de Bredase bouwbedrijf Heja dat vorige maand failliet werd verklaard. Heja is een van de schuldeisers. De gemeente Tilburg had voor 80.000 euro programma’s besteld. Slechts een kwart daarvan is uitgezonden. De uitzendingen van Brabant10 gaan vooralsnog gewoon door. Volgens een eerder persbericht van het programma Brabant Toppers zou het faillissement alleen gelden voor de sales-afdeling van Brabant10. De zender zelf zou blijven bestaan. De makers van Brabant Toppers hebben uit betrouwbare bron vernomen dat zich verschillende partijen hebben gemeld voor de overname van de zender.

Bron: Omroep Brabant

Bericht delen