dinsdag 16 januari 2018

TV Oranje neemt TROS opnieuw onder vuur

Als het aan mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch ligt, moet de TROS zich binnenkort andermaal moeten verantwoorden voor het organiseren van artiestenreizen in samenwerking met Van der Valk Vakanties. Ook willen de eigenaren van onder meer muziekzender TV Oranje dat de TROS stopt met het aanbieden van dvd’s en cd’s met een korting van meer dan vijftig procent op de reguliere verkoopprijs.

Naar aanleiding van een klacht van TV Oranje kreeg de TROS in januari 2009 door het Commissariaat voor de Media een boete opgelegd van 35.000 euro vanwege de betrokkenheid bij een cruisereis van Van der Valk naar Mexico en Florida. Volgens het Commissariaat maakte de TROS zich daarmee schuldig aan het verbod om zich dienstbaar te maken aan winst door het Van der Valk-concern.

Directeur Gerard Ardesch van TV Oranje: “Naar aanleiding daarvan hebben we op initiatief van de TROS afgesproken dat de TROS zich vanwege de oneerlijke concurrentie en marktverstoring jegens met name TV Oranje zich op dat punt terughoudend zou opstellen. Echter, nadat hun uitzendlicentie door minister Plasterk weer was verlengd en veilig was gesteld, heeft men alle reisregisters weer opengetrokken. Dit jaar staan er reizen naar de Oostenrijkse sneeuw, opnieuw een cruise, een kerstmarktenreis en een reisreünie in het Avifauna gepland. Al deze reizen zijn voor niet-leden en worden gepromoot via de site en de nieuwsbrieven van televisiereizen.nl.”

Bron en Ardesch willen dat het Commissariaat en de politiek een einde maken aan het door publieke omroepen ver beneden de verkoopprijs aanbieden van dvd’s en cd’s in combinatie met een lidmaatschap.

Bron: TVVisie.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen