dinsdag 16 januari 2018

TV Lab 2012 test 10 nieuwe formats

TV Lab is een week vol vernieuwende programma’s op Nederland 3. Tijdens de vierde editie vanaf maandag 13 augustus staat Nederland 3 in het teken van 10 nieuwe formats. Programmamakers van de publieke omroep krijgen de kans om hun nieuwste formats te testen op televisie. Daarbij is de grote vraag: zijn deze formats origineel, vernieuwend en horen ze thuis op Nederland 3? Dit jaar krijgt de publieke kinderzender Z@PP ook haar eigen TV Lab.

Gerard Timmer, Directeur Televisie NPO, “De eerste drie jaar maakten we TV Lab met in het achterhoofd: de week van het experiment. Ook dit jaar speelt het experiment een grote rol, maar bij elk programma dat een slot krijgt, moeten we nu op voorhand het gevoel hebben dat het in de toekomst een bijdrage kan leveren aan een sterk Nederland 3. TV Lab wordt dus meer dienstbaar aan de programmering van het derde net, met natuurlijk experiment, en vooral vernieuwing, als belangrijke eigenschap.”

TV Lab is dit jaar ook te zien op Z@PP. Voor Z@PP TV Lab worden zes nieuwe programma’s gepresenteerd waaruit kinderen kunnen kiezen. Daarnaast brengt ook Z@ppelin één programma in het kader van TV Lab. Op zapp.nl/tvlab komt een pagina met korte filmpjes van alle programma’s. Kinderen kunnen vervolgens op hun favoriet stemmen.

Ster sluit ook dit jaar weer aan bij TV Lab met SterLab: vijf dagen innovatieve reclame, gemaakt door reclameprofessionals en reclametalenten. Er zijn verschillende invalshoeken, waaronder virals, making of’s en commercials van jong talent.

Bron: NPO

Bericht delen