dinsdag 16 januari 2018

TV en Twitter in één scherm bij NPO

Op de website van de NPO is het nu mogelijk om de Twitter-discussie rond een tv-programma te volgen tijdens het kijken. Met deze nieuwe dienst wil de NPO programmamakers en publiek dichter bij elkaar brengen. Het gaat vooralsnog om een proefperiode rond een aantal programma’s. De nieuwe dienst is tot stand gekomen in samenwerking met de start-up SAAM.

In Nederland gaat zo’n veertig procent van de totale Twitter-conversatie tijdens piekuren over tv. Programma’s als Boer zoekt vrouw en Wie is de mol? zijn regelmatig trending topic. De opkomst van online video maakt het mogelijk om programma en social media met elkaar te verbinden.

De nieuwe online dienst van de NPO is geschikt voor desktop of tablet. De discussie wordt aan de hand van verschillende grafieken gevisualiseerd. Ook na uitzending is de Twitter-conversatie rond een tv-programma nog te zien. Bij het terugkijken van een uitzending is het ook mogelijk de conversatie opnieuw te laten meelopen met de video. Veelbesproken programma’s als De Wereld Draait Door, Pauw, Draadstaal en het Eurovisie Songfestival doen mee aan de proef.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen