Tv-criticus Hans van Reijsen overleden
zaterdag 9 februari 2019

Tv-criticus Hans van Reijsen overleden

Op 78-jarige leeftijd is Hans van Reijsen, voormalig televisiecriticus van het Algemeen Dagblad, in zijn woonplaats Hendrik Ido Ambacht overleden. Bijna dertig jaar schreef hij sinds de jaren 70 voor het AD voornamelijk over televisieprogramma’s, onder meer in de rubriek Ruis.

Zijn beschouwingen waren altijd kritisch van aard. Dat leverde soms felle reacties op uit Hilversum en van de lezers van het AD die hem bestookten met brieven als zij het niet mee hem eens waren. Ook kreeg Van Reijsen een tijdlang pakketten haargroeimiddelen toegestuurd van een boze lezer die het niet eens was met zijn recensies.

Na een pittig stuk over een televisieoptreden van Koos Postema, die toen een column schreef voor het AD, zegde de presentator zijn medewerking aan de krant op. Maar Van Reijsen inspireerde ook programmamakers zoals Paul de Leeuw die in interviews verklaarde met zijn column te zijn opgegroeid. Ook de huidige televisiecriticus van het AD, Angela de Jong, volgde in haar jeugd trouw zijn recensies.

Van Reijsen begon zijn journalistieke carrière bij het toenmalige De Stem. In 1969 maakte hij de overstap naar het Algemeen Dagblad, waar hij decennialang chef was van de mediaredactie. Over zijn vak zei hij ooit: “Mooier kan een mens het niet hebben.”

Bron: AD/BM

Bericht delen