dinsdag 16 januari 2018

TROS zet fusie met AVRO on hold

De TROS legt het fusietraject met de AVRO voorlopig stil. Dit in verband met de plannen van het kabinet en het beleid van de NPO waarin vanaf 2014 volgens de TROS te weinig plek is voor amusement. Dit is dinsdag te lezen in NRC en op Volkskrant.nl.

Peter Kuipers, Directeur TROS, meent dat de huidige NPO-plannen – met de focus op journalistiek, drama, documentaires, kinderen, kennis en cultuur – van te weinig visie getuigen. “Want het gaat ons niet alleen om het amusement, de TROS is meer dan dat,” meldt hij op Volkskrant.nl. “Kijk naar EenVandaag, Kamerbreed en Radar. Hagoort heeft ook al gezegd dat we ons geen zorgen moeten maken omdat 80 procent van onze programma’s vast wel een plek zal krijgen, ook in de nieuwe schema’s.”

Kuipers beroept zich op de uitzendlicentie van de TROS tot 2016, waarin is vastgelegd dat de omroep haar profiel kan blijven waarmaken: een brede omroep voor 17 miljoen mensen.  “Met de prioriteiten die de NPO nu vastlegt, lukt dat zeker niet. En dit gebeurt ook niet, in ieder geval niet onder mijn leiding”. Hij vreest dat de publieke omroep voor de elite wordt.

De omroep legt nu de fusieplannen met de AVRO niet voor aan de ondernemingsraad. Hoewel deze fusie de voorkeur geniet, wil de TROS dit alleen als er een duidelijkere visie is op hoe zij samen een ‘brede omroep voor 17 miljoen mensen’ kunnen zijn.

Bron: NRC/Volkskrant.nl

Bericht delen