dinsdag 16 januari 2018

Topman RTL Group vertrekt naar TBS Inc

Gerhard Zeiler, die negen jaar lang de RTL Group runde, gaat het mediabedrijf verlaten. Op eigen verzoek treedt hij af tijdens de jaarlijkse algemene vergadering op 18 april. Na dertien jaar bij RTL te hebben gewerkt, gaat hij op zoek naar een nieuwe internationale uitdaging: hij wordt directeur van Turner Broadcasting System International. Zeiler zal hier de versteviging van de huidige positie van de internationale divisies aanvoeren en new business ontwikkelen. Onder Turner Broadcasting System International vallen bekende merken als CNN en Cartoon Network.

Inmiddels heeft de RTL Group twee nieuwe CEO’s benoemd, die de groep als duo zullen leiden: Anneke Schäferkordt, die tevens hoofd van de Duitse divisie van RTL is, en de huidige COO Guillaume de Posch, die de verantwoordelijkheid krijgt voor de tv-activiteiten buiten Duitsland en het productiebedrijf van RTL.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van de RTL Group, Siegfried Luther: “Namens alle aandeelhouders, bedank ik Gerhard Zeiler voor alles wat hij in de dertien jaar bij RTL en de bijna negen jaar als CEO voor de RTL Group heeft bereikt. Onder zijn bezielende leiding is de groep de onbetwiste nummer één geworden van tv-bedrijven in Europa en een wereldwijd bekend merk voor populaire tv met een hoge kwaliteit.” Luther heeft veel vertrouwen in de twee opvolgers van Zeiler en is blij dat de twee internationaal ervaren managers het co-CEO-schap op zich willen nemen.

Phil Kent, voorzitter en CEO van TBS Inc. is op zijn beurt blij met de komst van Zeiler: “We kijken uit naar zijn leiderschap, visie en de schat aan internationale tv-ervaring die hij meebrengt naar onze succesvolste en strategische belangtijkste bedrijfsonderdelen.”

Bron: RTL Group/Turner Broadcasting System International

Bericht delen