Tim Hofman met bijna 250.000 handtekeningen naar Tweede Kamer
woensdag 5 december 2018

Tim Hofman met bijna 250.000 handtekeningen naar Tweede Kamer

Tim Hofman gaat bijna een kwart miljoen handtekeningen voor een wél werkend kinderpardon aanbieden bij de Tweede Kamer. Dat doet hij samen met Nemr, Dennis en Maksim, drie kinderen die worden geportretteerd in de #BOOS-documentaire Terug Naar Je Eige Land.

De overhandiging vindt plaats op dinsdag 11 december om 13 uur op Het Plein in Den Haag, bij de ingang van de Tweede Kamer. Alle politici zijn uitgenodigd om de petitie in ontvangst te nemen. Op donderdag 13 december is een speciale #BOOS-aflevering over het indienen van de petitie te zien op het YouTube-kanaal van #BOOS.

Het burgerinitiatief #Eigeland dat werd gestart na het uitkomen van de documentaire pleit ervoor de 400 kinderen van vluchtelingen die hier langer dan vijf jaar wonen in Nederland te houden. Om te voorkomen dat nog meer kinderen zo’n lange tijd in onzekerheid blijven over de status van hun asielaanvraag wordt er ook opgeroepen de initiële vorm van de Regeling Langdurig Verblijvende Kinderen (lees: De Overgangsregeling) opnieuw te hanteren. Om ervoor te zorgen dat Tim het standpunt van hem en de ondertekenaars kan komen toelichten in de Tweede Kamer zijn 40.000 handtekeningen nodig.

In de #BOOS-documentaire Terug Naar Je Eige Land volgt Tim Hofman vijf van de ongeveer vierhonderd kinderen die in Nederland in aanmerking zouden moeten komen voor een kinderpardon. De kinderen zijn hier geboren of wonen hier langer dan vijf jaar, maar van de overheid moeten ze terug naar hun ‘eigen land’. Dat zijn landen die ze niet kennen omdat ze daar vaak niet zijn geboren of zelfs nog nooit geweest zijn. In de documentaire laat Tim zien wat dat met de kinderen doet en gaat hij langs bij politici om ze te vragen waarom ze hier niet kunnen blijven. Op eige-land.nl worden tientallen kinderen voorgesteld die in deze situatie zitten.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen