woensdag 17 januari 2018

Themaweek Pesten bij Zapp groot succes

Vanavond is de laatste aflevering te zien van de Anti Pest Club (winnaar TV Beeld 2016). Op NPO3 stond deze week alles in het teken van pesten. Het succes van de themaweek was ongekend: er zijn in no time 30.000 polsbandjes besteld. En er kwamen vele reacties op dit fragment.

In de serie gaat presentatrice Anne-Mar Zwart langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. De Anti Pest Club wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen met plezier naar school gaat.

Ook op zapp.nl/watdoejij maakt NPO Zapp het thema bespreekbaar. Op social media (#watdoejij) geven kinderen elkaar tips & tricks en praten ze met kenners, ouders, juffen, meesters en andere kinderen over de gevolgen van pesten en wat ze er tegen kunnen doen. Ook kijken kinderen op zapp.nl naar afleveringen van Spangas (KRO-NCRV), Brugklas (AVROTROS) en het Klokhuis (NTR), waarin het pestthema centraal staat.

Met de interactieve game Iris (KRO-NCRV) helpen kinderen een virtueel karakter dat gepest wordt. Het meisje vertelt via Whatsapp hoe haar dag op school er uit ziet en wat ze meemaakt. Met een Whatsapp-gesprek zoekt ze contact met kinderen en vraagt hen wanhopig om advies. Moet ze het haar ouders vertellen? Zal ze de confrontatie aangaan met de pesters of kan ze die situatie beter vermijden? Kinderen bepalen zelf hoe het verhaal verloopt en leren al spelenderwijs wat de impact van pesten kan zijn en hoe ze het probleem tegen kunnen gaan.

Bron: Zapp/Broadcast Magazine

Bericht delen