woensdag 17 januari 2018

Themaweek Focus op Groen bij NPO

NPO 2 heeft in de week van 10 oktober de focus op groen. De publieke zender besteedt die week in verschillende nieuwe en bestaande programma’s extra veel aandacht aan het milieu en aan afval in het bijzonder.

Parallel aan de programmering kan het publiek via de NPO Groen app met nieuwe uitdagingen aan de themaweek meedoen.

De ‘groene’ week op NPO 2 start maandag 10 oktober op De Dag van de Duurzaamheid met de NOS-uitzending De Nationale Duurzaamheidsdag. Van dinsdag tot en met vrijdag is dagelijks het programma Rot op met je milieu van de EO te zien, gepresenteerd door Dennis van der Geest (foto). De documentaire-rubriek 2Doc presenteert diverse documentaires met milieu en duurzaamheid als thema. Daarnaast zijn op NPO 2 programma’s te zien die het hele jaar door aan dit thema aandacht besteden, zoals BinnensteBuiten (KRO-NCRV), Groen Licht (VARA), Vroege Vogels (VARA) en Koken met Van Boven (VPRO).

De gratis NPO Groen app is aangevuld met nieuwe uitdagingen, afgestemd op de programmering, en persoonlijker geworden. Behalve tips van bekende Nederlanders krijg je uitdagingen voorgeschoteld op basis van je persoonlijk gedrag. Gedurende de week kun je per dag aangeven wat er van je uitdagingen gelukt is en tellen de besparingen bij elkaar op. Zo krijg je uiteindelijk een nieuw profiel met een overzicht van wat je totaal bespaard hebt op het gebied van water, energie en afval. Ook zie je per uitdaging wat heel Nederland in totaal bespaart.

Netmanager Gijs van Beuzekom van NPO 2 over het belang van de themaweek: “Een groene en duurzame toekomst vinden we allemaal belangrijk, maar is niet vanzelfsprekend. We moeten er voortdurend aandacht voor houden. De publieke omroep heeft hierin een extra verantwoordelijkheid, omdat wij met onze programma’s wekelijks ruim 80 procent van de samenleving bereiken.”

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen