dinsdag 16 januari 2018

The Voice van start bij NBC

Op dinsdag presenteert de Amerikaanse zender NBC de eerste uitzending van The Voice, het in Nederland ontwikkelde format van Talpa. NBC plande de Amerikaanse versie aanvankelijk in mei, maar de datum werd vervroegd naar 26 april. Wellicht om de moordende concurrentie met andere shows te ontwijken.

De samenstelling van de jury was ook een verrassing. Waarnemers verwachtten r’n’r-ster Alicia Keys. Haar moederschap doorkuiste echter de plannen. De zoektocht stopte vervolgens bij diva Christina Aguilera. Andere juryleden zijn soulzanger, rapper en producer Cee-Lo Green en Adam Levine, het boegbeeld van Maroon 5. Minder bekend is Blake Shelton. In zijn thuisland daarentegen behoort hij tot het rijtje van populaire countryartiesten.

Om de Amerikaanse versie van The Voice in stijl te lanceren, werden de juryleden uitgenodigd om een aangepaste versie van Crazy van Gnarls Barkley op te nemen. De reacties waren uitermate enthousiast. De algemene presentatie ligt in handen van Carson Daly, de ochtendjock van het hitradiostation van CBS in Los Angeles, 97,1 AMP Radio. Alison Haislip zorgt voor de impressies achter de schermen.

Talpa heeft The Voice inmiddels aan zeven landen verkocht.

Bron: Radiovisie/Broadcast Magazine

Bericht delen