The Voice-regisseur herkent zich niet in beschuldigingen
dinsdag 25 januari 2022

The Voice-regisseur herkent zich niet in beschuldigingen

De regisseur van The Voice of Holland, die naast Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Ali B beschuldigd wordt van seksueel wangedrag in de uitzending van BOOS, herkent zich niet in de verhalen. In gesprek met AD zegt de regisseur dat hij slechts amicaal is.

De regisseur, die door BOOS niet bij naam werd genoemd maar in AD bij zijn voornaam Martijn wordt aangesproken, geeft kandidaten wel eens een knuffel of legt een hand op hun schouder.

“Op dat moment zelf gaat het heel natuurlijk en heb ik er nog nooit iemand over horen klagen. Maar nu, in 2022 zeg ik: ja, je hebt gelijk. Blijkbaar zijn er mensen die dit verkeerd opvatten. Niet zozeer de mensen die om een knuffel vragen, maar wel de mensen die het zien. Die zullen misschien zeggen: hij is te amicaal”, aldus de regisseur.

Martijn wordt beschuldigd van ongepast gedrag door circa vijftien vrouwen. Een oud-kandidaat heeft gezegd aangifte tegen hem te doen van aanranding. Een andere vrouw, die ooit stage liep bij het programma, zegt dat de regisseur haar geprobeerd heeft te zoenen. “Dat was echt geen afscheidszoen. Toen het gebeurde en ik het niet wilde, zei hij iets in de trant van: ik weet niet wat er over me heen kwam, ik doe dit normaal nooit.”

Volgens de regisseur was het normaal achter de schermen om elkaar een zoen te geven bij afscheid. “Nee, dat is niet gek. Nu bekijken we alles met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig. Dit kan blijkbaar niet meer, maar een paar jaar geleden was het gewoon anders.”

In de uitzending van BOOS komen verschillende oud-kandidaten en andere vrouwen betrokken bij het programma aan het woord over seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom The Voice. RTL zette de talentenjacht al voor de uitzending van BOOS stop om een onderzoek te starten naar de misstanden. Tegen Rietbergen en Ali B zijn ook aanklachten ingediend.

Bron: AD/BM

Bericht delen