The Passion ook live in theater
woensdag 17 januari 2018

The Passion ook live in theater

De verbinding leggen tussen theater en televisie, dat is de grote ambitie van Peter Joziasse. Met The Passion geeft hij alvast het goede voorbeeld. Als de zevende editie van dit grootse (tv-)spektakel donderdagavond plaatsvindt op het Wilhelminaplein in Leeuwarden, dan kunnen bezoekers van theater de Speeldoos in Baarn gratis meegenieten. 

The Passion wordt op een groot scherm live in HD meegestreamd met de tv-uitzending. Peter Joziasse, sinds twee jaar theaterdirecteur van de Speeldoos en met een omroepverleden bij de AVRO, verwacht circa honderd mensen in de zaal, waar plaats is voor 330 man. “We zijn niet alleen een theater, maar ook een bioscoop en hebben een deal met Pathé. Zo zijn hier inmiddels ook met veel succes live opera- en balletvoorstellingen vertoond, uit New York en Moskou, het Bolshoi. Voor The Passion heb ik gewoon de primaire kijkrechten geregeld via Videma, twee uur live content voor 56 euro,” aldus Joziasse.

“Theater biedt de meerwaarde van rechtstreeks iets beleven in groepsverband en daar geloof ik heilig in. De omroepen maken zulke mooie programma’s, waarom zou je die niet hergebruiken, live of achteraf? Bij VPRO’s Tegenlicht worden bijvoorbeeld discussies over de uitzending georganiseerd in Pakhuis de Zwijger. Als je die verbinding gaat maken tussen tv en theater, kun je tot nieuwe concepten komen en ook een nieuw publiek aan je binden. We hebben hier bijvoorbeeld de finale van het Junior Songfestival vertoond in samenwerking met AVROTROS, als ledenactie.”

Wie The Passion live wil bijwonen in de Grote Zaal van theater de Speeldoos in Baarn is op 13 april vanaf 20.00 uur welkom. De entree is gratis en om 20.15 uur zal Jos van Oord van Paaskerk Baarn een korte inleiding verzorgen.

Bron: BM

Bericht delen