dinsdag 16 januari 2018

Terugkeer André Kuipers live bij NOS

Astronaut André Kuipers keert zondagochtend terug op aarde, na een verblijf van bijna 200 dagen in de ruimte. De NOS zendt de landing tussen 9.30 en 10.30 uur rechtstreeks uit op televisie. Het is voor het eerst dat een ruimtelanding van een Sojoezraket live op de Nederlandse televisie is te zien.

De NOS wijdt dit weekeinde diverse uitzendingen aan het ruimteavontuur van Kuipers. Zaterdagavond is er vanuit het Space Expo in Noordwijk een vooruitblik op de landing.

Presentator Rob Trip spreekt met deskundigen over hoe zo’n landing in z’n werk gaat en wat de risico’s zijn. Verder blikt hij met wetenschappers terug op het verloop van de ruimtereis van Kuipers.

NOS André Kuipers, de landing
Zaterdag 30 juni, 22.05 tot 22.35 uur, Nederland 1 en nos.nl

Zondagochtend vroeg is Kuipers klaar voor vertrek. Op Journaal24 kunt u vanaf 06.18 uur het afscheid van de astronauten en de loskoppeling van de Sojoezcapsule rechtstreeks volgen. De beelden komen van NASA tv.

André Kuipers, het vertrek
Zondag 1 juli, vanaf 06.18 uur op Journaal24

Vanuit het Space Expo in Noordwijk is, in het bijzijn van onder meer de broers van André Kuipers, de terugkeer van de Nederlandse astronaut en collega’s Don Pettit en Oleg Kononenko op aarde rechtstreeks te volgen. Het trio zet na ongeveer zes maanden in de ruimte weer voet op aarde in de steppe van Kazachstan. Direct na de landing volgt, als alles goed gaat, een eerste korte reactie van Kuipers, die daarna voor drie weken naar de Verenigde Staten vertrekt om te herstellen.

NOS André Kuipers, de landing
Zondag 1 juli, 09.30 tot 10.30 uur, Nederland 1 en Journaal24

Zondagavond is in de vooravond een uitgebreide terugblik te zien op het ruimte-avontuur van André Kuipers, van de lancering tot en met de landing.

NOS André Kuipers, de landing
Zondag 1 juli, 18.10 tot 18.50 uur, Nederland 1 en nos.nl

Bron: NOS

Bericht delen