Televisiepresentator en acteur Ursul de Geer overleden
woensdag 9 december 2020

Televisiepresentator en acteur Ursul de Geer overleden

Televisiemaker Ursul de Geer (74) is overleden. De presentator was al enige tijd ernstig ziek en overleed in zijn woonplaats Amsterdam.

De Geer had een eigen talkshow, maar werd bij het grote publiek vooral bekend in de jaren 90 als presentator van het RTL 4-programma ’t Is hier fantasties. In dat programma begaf hij zich in het ‘sodom en gomorra van de zomervakantie’ waar hij Nederlandse vakantiegangers en feestvierders volgde. Vooral in Spaanse kustplaatsen.

De Geer werd in Zeist geboren in een adellijke familie. Hij was zoon van de kunstschilder Louis de Geer en Maria Elisabeth van der Tak. Na het afronden van het lyceum studeerde hij economie en andragogie en sloot hij zich aan bij het studententoneel. Naderhand acteerde hij bij de gezelschappen Toneelgroep Centrum, de Nieuwe Komedie en Persona. Ook was hij als acteur te zien in films, zoals Spetters en De Vierde Man, beide geregisseerd door Paul Verhoeven.

Later regisseerde hij boekbewerkingen als Haar naam was Sarah, Stoner en De Aanslag. In 2014 speelde hij een rechter in de televisieserie Danni Lowinski en in 2015 was hij voor het laatst te zien als acteur op televisie in een bijrol in de Nederlandse komedie Bon Bini Holland.

Bron: NOS/BM

Bericht delen