woensdag 17 januari 2018

Team Vermissingen bij SBS6

Dit najaar lanceert SBS6 een nieuw live-programma over vermiste personen onder de titel Team Vermissingen. Specialisten op het gebied van vermissingen onderzoeken crime- en cold case zaken en zoeken naar vermiste- en uit het oog verloren dierbaren. 

Team Vermissingen wordt gepresenteerd door Rik van de Westelaken. Thijs Zeeman, Gallyon van Vessem en misdaadjournalist Jens Olde Kalter maken de reportages op locatie. Producent is Skyhigh TV.

Het programma wordt deels gemaakt door dezelfde groep makers die voor AVROTROS het programma Vermist realiseerde, inclusief eindredacteur Loes Leeman. Vermist werd tussen 1996 en 2015 uitgezonden op NPO 1. Presentator Jaap Jongbloed riep in de live-uitzendingen de hulp in van kijkers (gemiddeld 1,4 miljoen per aflevering) voor het oplossen van oude en recente vermissingen.

Het programma heeft ertoe bijgedragen dat Amber Alert in het leven werd geroepen, een landelijk waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en ontvoeringen. Jongbloed (nog steeds bij AVROTROS) verhuist niet mee naar SBS. 

De eerste aflevering is woensdag 11 oktober bij SBS6 te zien. Team Vermissingen wordt rechtstreeks uitgezonden en in de studio zit een belpanel klaar om tips van kijkers aan te nemen.

Bron: AD/BM
 

Bericht delen