Talpa Producties komt met Cultuurshock op SBS6
zondag 18 november 2018

Talpa Producties komt met Cultuurshock op SBS6

Het reality programma Cultuurshock is in 2019 te zien op SBS6. Typisch Nederlandse gezinnen trekken de wereld in en maken kennis met allerlei nieuwe culturen, rituelen en gebruiken door een week lang bij locals in te trekken. Hoe is het échte leven op de plekken die ze bezoeken?

In Cultuurshock krijgen verschillende, doorsnee Nederlandse gezinnen de kans om de wereld te verkennen. In elke aflevering is er een gezin te gast bij een familie of groepering in een voor hen totaal vreemde cultuur en omgeving: van een sloppenwijk in Delhi tot een boerengehucht op de ruige vlakten van Kazachstan en van Eskimo gemeenschap in Groenland tot een streng gelovig dorp in Oost-Groningen – want ook in Nederland is er nog veel te ontdekken!

Gedurende een week zijn de Nederlandse gezinnen locals: ze doen alles wat het gastgezin ook doet. Ze slapen in hun huis, kleden zich zoals zij zich kleden en eten uiteraard wat de pot schaft. En natuurlijk vergezellen de gasten hun gastfamilies naar alle activiteiten die gepland staan voor die week. Dat kan een bruiloft zijn, een begrafenis, een religieus feest maar ze doen ook mee aan de lokale sport en leren de gerechten die ze eten, zelf maken. En de kinderen? Die gaan mee naar school, waar het er ongetwijfeld heel anders aan toe gaat dan ze gewend zijn.

De gezinnen die de cultuurdoop ondergaan, verbazen zich over alles wat hen in die vreemde omgeving overkomt. Ze zijn geschokt, griezelen en verwonderen zich, maar ze passen zich zo goed mogelijk aan. Geen boterhammen met hagelslag, niet altijd een warme douche… en hoe houd je het als Nederlandse puber een week vol, zonder goeie internetverbinding?

Cultuurshock is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen