Taarten van Abel keert terug bij VPRO
donderdag 23 december 2021

Taarten van Abel keert terug bij VPRO

Kinderen met mooie, bijzondere en aangrijpende verhalen, heerlijke taarten en blij verraste ontvangers zijn allemaal ingrediënten voor een nieuw seizoen Taarten van Abel.

In de succesvolle VPRO jeugdserie bezoekt banketbakker Siemon de Jong, alias bakker Abel, wekelijks een kind dat iets goed te maken heeft, of waardering uit wil spreken door middel van een taart. Tijdens het maken van de taart voeren ze persoonlijke en openhartige gesprekken.

Taboes worden niet geschuwd, en lekker snoepen ook niet! Taarten van Abel werd voor het eerst uitgezonden op 5 januari 2003. Taarten van Abel is een coproductie van producent Kleine Storm en de VPRO en is bekroond met onder meer de Zilveren Nipkow Schijf (2012), de Gouden Stuiver (2011) en de Cinekid Publieksprijs (2008).

Het nieuwe seizoen is te zien vanaf zondag 2 januari 2022 om 9.40 uur bij VPRO op NPO Zapp. In de eerste aflevering zien we Rossa (12). Zij wil graag een taart maken met een regenboog erop voor haar beste vriendinnen, een tweeling. Ze woont met haar twee moeders, zusje en een hond in een klein dorpje in Groningen. Haar moeders en vader zijn alle drie doof, hierdoor heeft Rossa een soort ‘identiteitscrisis’ zegt ze zelf, want ze zou liever in de ‘dovenwereld’ leven. Rossa is een tijdje geleden uit de kast gekomen.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen