dinsdag 16 januari 2018

Stroomstoring op Media Park in Hilversum

Door een grote stroomstoring op het Media Park in Hilversum zijn verschillende uitzendingen van de publieke omroep zondagavond niet te ontvangen geweest. De tv-uitzending van NOS Studio Voetbal speelde zich al af in het schemerduister. Rond 23.00 uur gingen alle publieke radio- en tv-zenders uit de lucht.

Vanaf ongeveer 23.30 uur waren Radio 1, 3FM en Radio 4 weer te ontvangen, ruim drie kwartier later gevolgd door Radio 2 en Radio 5. Rond 23.45 uur deed tv-zender Nederland 1 het weer. Nederland 2 en Nederland 3 bleven lange tijd tekstpagina’s uitzenden.

De redactie van de NOS werkte in het donker; de website kon nog wel worden ververst. Volgens netbeheerder Liander deed de stroomstoring zich voor tijdens een test van de noodstroomvoorziening.

Het gaat om de grootste stroomstoring op het Media Park in lange tijd. In 2007 was er ook een, maar die was aanzienlijk kleiner. RTL moest destijds uitzendingen van RTL Nieuws en 4 in het land schrappen, omdat het noodaggregaat de storing onvoldoende kon opvangen. De NOS kon Teletekst niet actualiseren en correspondenten konden geen nieuwe items aanleveren.

Bron: NOS

Bericht delen