dinsdag 16 januari 2018

Stichting Nipkow uit financiële dip

De Stichting Nipkow, die deze week bekend maakte dat De Wereld Draait Door de Zilveren Nipkowschijf heeft gewonnen, lijkt uit de financiële problemen te zijn. Eerder haakten de sponsors DutchView en Technicolor af, waardoor de NPO als laatste begunstiger van de Stichting overbleef. De Nipkowschijf wordt al sinds 1961 uitgereikt en beleeft dus dit jaar het 50-jarig jubileum.

Het uitreiken van de prijs tijdens een feestelijk evenement stond door het afhaken van de twee sponsors dit jaar op losse schroeven. Juryvoorzitter Henk van Gelder laat nu weten dat Ewart van der Horst zich heeft gemeld bij het bestuur van de Stichting Nipkow. Ewart van der Horst is de vroegere eindredacteur van DWDD en momenteel zelfstandig producent. Hij biedt op woensdagmiddag 25 mei om 15 uur zijn Pilot-studio in Amsterdam-Zuid aan voor een uitreiking zoals de Stichting Nipkow die graag ziet plaatsvinden.

Het bestuur van de Stichting Nipkow is uiteraard op het ruimhartige aanbod ingegaan. Bovendien hebben zich inmiddels twee potentiële sponsors gemeld om de uitreiking van de Nipkowschijf in 2012 mogelijk te maken.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen