dinsdag 16 januari 2018

Stepping Stone koopt rechten Blachman

Stepping Stone heeft de rechten bemachtigd van het Deense programma Blachman, van de Deense publieke omroep DR2. In Blachman spreekt de bekende presentator Thomas Blachman in een vrijwel donkere studio met een gast over relaties, liefde en seksualiteit.

Voor hen staat een onbekende, volledig naakte vrouw die niet deelneemt aan het gesprek. Er ontstond wereldwijde controverse over dit programma, omdat critici in de veronderstelling waren dat de naakte vrouw ‘gekeurd’ wordt. Niets is minder waar. De vrouw dient als aanknopingspunt om gesprekken te voeren over hoe mannen over het vrouwelijk lichaam en over seksualiteit denken.

Sofia Fromberg, commissioning editor van DR2, zegt over de controverse: “Dit programma onthult wat mannen denken over vrouwen en hun lichaam. Wat is daar nu mis mee?” Jasper van der Schalie van Stepping Stone voegt daaraan toe: “Blachman is een vernieuwend televisieprogramma over seksualiteit. Door de setting van de donkere studio en de naakte vrouw, ontstaan er bijzondere gesprekken tussen de host en zijn gast. Dit maakt het programma intrigerend en onthullend.”

Blachman wordt geproduceerd door Nordisk Film TV in Denemarken en Internationaal gedistribueerd door Banijay International. In de Nederlandse versie van het programma zullen mogelijk ook twee vrouwen met elkaar praten over liefde en seksualiteit aan de hand van een naakte man.

Bron: Stepping Stone

Bericht delen