Stefan de Walle en Jacqueline Blom in nieuwe dramaserie Tweede Hans
maandag 11 april 2022

Stefan de Walle en Jacqueline Blom in nieuwe dramaserie Tweede Hans

Op vrijdag 29 april om 21.30 uur start op NPO 1 de nieuwe tiendelige dramaserie Tweede Hans van Omroep MAX. Dit is maandag bekendgemaakt in het radioprogramma Villa VdB op NPO Radio 1.

De 64-jarige Hans (Stefan de Walle) is gelukkig getrouwd met Marleen (Jacqueline Blom). Als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Wie is hij, zonder deze baan? Moet hij genieten? Waarvan? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven.

Met de nieuwe camper die Hans en zijn vrouw kopen van zijn pensioenbonus willen ze lekker op pad gaan, maar daar lijkt vooralsnog weinig van terecht te komen. Hans probeert ondertussen zijn draai te vinden in deze nieuwe levensfase, maar rent zichzelf voorbij. Tot hij zich realiseert dat het niet gaat om wat je doet, maar wie je bent. De muziek van het shantykoor biedt gelukkig troost én humor.

Naast Stefan de Walle en Jacqueline Blom zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Angela Groothuizen, Martin van Waardenberg, Margot Rôs, Eric van Sauers, Jack Wouterse, Henk Poort, Ferdi Stofmeel en Anne-Marie Jung.

Tweede Hans is een coproductie van Omroep MAX en Hollands Licht. De serie is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (De gelukkige Huisvrouw, Buiten is het feest) en Martin van Waardenberg (De Marathon, Het geheime dagboek van Hendrik Groen). De regie is in handen Rita Horst (Moeder ik wil bij de Revue, B.A.B.S., Export Baby).

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Mark de Blok/Omroep MAX

Bericht delen