Statement RTL na uitzending BOOS
donderdag 20 januari 2022

Statement RTL na uitzending BOOS

RTL heeft met afschuw kennisgenomen van de verklaringen van alle moedige slachtoffers die de afgelopen dagen hun verhaal hebben gedaan in de media en ook vandaag via het programma BOOS.

“Wat we de afgelopen week hebben gehoord en gezien, is ronduit verschrikkelijk. Niet alleen moet de onderste steen boven komen, maar ook moeten alle betrokken partijen actief in kaart brengen welke concrete maatregelen kunnen worden genomen om toekomstige misstanden te voorkomen,” aldus Sven Sauvé, CEO RTL Nederland.

“RTL heeft het OM deze week gevraagd om actief onderzoek te doen naar de gemelde misstanden. Daarnaast heeft de producent van The Voice (ITV) opdracht gegeven tot een extern onderzoek. RTL heeft er bij ITV op aangedrongen dat dat onderzoek met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en onafhankelijkheid wordt uitgevoerd.”

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland: “Het is meer dan afschuwelijk. Onze eerste zorg en aandacht gaat uit naar de mensen die dit is overkomen. Wij hebben groot respect voor de moedige slachtoffers die met hun verhaal naar buiten zijn getreden en hopen dat ook andere slachtoffers, die hun verhaal nog niet hebben gedaan, daarmee alsnog naar buiten komen in de wetenschap dat zij niet (meer) alleen staan.”

Sinds RTL door BOOS op de hoogte is gesteld van de aantijgingen van betrokkenen, vragen wij ons uiteraard ook af wat we als uitzender anders hadden kunnen doen om dit te voorkomen. Daarom spreekt RTL met alle producenten die programma’s voor RTL maken over welke maatregelen kunnen worden genomen ter voorkoming van dergelijke misstanden, waaronder het eventueel aanpassen van gedragsprotocollen. Er is RTL alles aan gelegen een mediasector-brede cultuur te bevorderen, waarbinnen een veilige werkomgeving een gegeven is.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen