Staatsloterij en TBWA\NEBOKO winnen Ster Gouden Loeki 2022
vrijdag 10 maart 2023

Staatsloterij en TBWA\NEBOKO winnen Ster Gouden Loeki 2022

Staatsloterij en TBWA\NEBOKO hebben met Wacht niet tot geluk je overkomt de Ster Gouden Loeki gewonnen. De winnaars ontvingen de prijs donderdagavond tijdens een feestelijk evenement in Amsterdam uit handen van salesmanager Sabrina Pieters. De zilveren en bronzen award waren respectievelijk voor Centraal Beheer en KPN.

Het is het vijfde jaar op rij dat Staatsloterij in de prijzen valt. Voor Frekkel (2018), Freddie (2019) en Frummel (2020) wonnen zij ook een Ster Gouden Loeki, en in 2021 werd Fritsie beloond met een Ster Zilveren Loeki.

De winnende commercial draait om een vader en zoon die samen de reis van hun leven maken – een onvergetelijk avontuur in een prachtig winterlandschap. Om dit mogelijk te maken doet de zoon alsof hij de loterij gewonnen heeft, om zijn tegensputterende vader te overtuigen. De zoon heeft echter de prijs nog niet gewonnen, maar kiest ervoor zijn geluk niet af te laten hangen van een grote geldprijs.

De spot heet Wacht niet tot geluk je overkomt en dat is precies de boodschap die de Staatsloterij en reclamebureau TBWA\NEBOKO willen uitdragen. Er kan namelijk zoveel moois ontstaan als je mooie plannen niet uitstelt tot de dag dat je de jackpot wint.

Zilveren en Bronzen Loeki’s
Evenals afgelopen jaren konden de genomineerde merken en reclamebureaus dit jaar – naast de felbegeerde Ster Gouden Loeki – ook een Zilveren en Bronzen Loeki winnen.

De tweede prijs werd verzilverd door Centraal Beheer en DDB Unlimited met hun commercial Container. In alweer de 62e Even Apeldoorn bellen-commercial zien we hoe een ogenschijnlijk kleine verwarring op kantoor van een transportbedrijf grote logistieke gevolgen heeft voor een student.

De Ster Bronzen Loeki ging naar KPN en Dentsu Creative Amsterdam met hun commercial Glasvezel, waarin de populaire rode kat samen met zijn vriendjes een feestje viert in het huis van zijn baasje, op de beat van Can’t touch this van MC Hammer.

Bron: Ster/BM

Bericht delen