woensdag 17 januari 2018

Spoorloos-duo nog niet vrijgelaten

Presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender van het programma Spoorloos zijn toch nog niet vrijgelaten. Dat heeft ELN in Colombia laten weten.

Eerder meldde de guerrillabeweging dat het tweetal in goede conditie was vrijgelaten. ELN biedt haar excuses aan voor de verwarring.

“We bieden verontschuldigingen aan en herhalen dat de buitenlanders in perfecte omstandigheden verkeren en dat er binnen korte tijd een positieve ontknoping zal zijn”, schrijft ELN in een tweet.

ELN, die het tweetal vorig weekend ontvoerde, meldde vrijdag via Twitter dat ze in goede gezondheid zijn overgedragen aan de humanitaire missie die de ontvoering onderzoekt, maar de bevestiging hiervan bleef uit.

Bolt en Follender werden ontvoerd in El Tarra in de noordelijke deelstaat Noord-Santander, in de buurt van de grens met Venezuela. Het is een bergachtig gebied, dat als onveilig wordt betiteld door de aanwezigheid van meerdere gewapende groepen, waaronder het ELN. De journalisten waren in Colombia op zoek naar een biologische moeder van een Nederlander die ter adoptie was afgestaan.

Bron: NOS/BM

Bericht delen