Sophie Hilbrand presenteert De Depressie Kennistest
maandag 9 april 2018

Sophie Hilbrand presenteert De Depressie Kennistest

Onder leiding van Sophie Hilbrand beantwoorden BN’ers en publiek vragen over depressie en alles wat er mee te maken heeft in BNNVARA’s De Depressie Kennistest: een informerende maar luchtige test die depressies bespreekbaar maakt.

Hilbrand ontvangt in de studio verschillende bekende en onbekende gasten die vertellen over hun persoonlijke ervaringen. Hoe was het voor hen om een depressie te hebben? Hoe klommen zij uit het dal? Wat heeft hun omgeving daarin betekend?

De deelnemende BN’ers hebben zelf ondervonden hoe het is om depressief te zijn en zijn zo moedig om hier open over te praten. Het zijn olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis, singer-songwriter Lucky Fons III, rapper, DJ en MC Bizzey, model en presentator Christina Curry, muzikant en journalist Aafke Romeijn, vlogger Bo Beljaars, presentator Manuel Venderbos en comedian Vera van Zelm.

Iedereen die meedoet aan de test is na de vier spelrondes in staat signalen van een depressie te herkennen. De kijkers kunnen live meespelen via de NPO 3-app en maken daarmee kans op een E-reader.

De Depressie Kennistest is de start van de #TrueSelfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken.

Uitzending: maandag 9 april om 21.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen