Silence of the Tides van Pieter-Rim de Kroon op NPO 2
donderdag 8 december 2022

Silence of the Tides van Pieter-Rim de Kroon op NPO 2

De Close Up-documentaire Silence of the Tides van Pieter-Rim de Kroon is een cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Het is een film die de getijden van één van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld laat zien, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent.

Close Up: Silence of the Tides is op 14 december om 22.40 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2.

De film biedt een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen in het Waddengebied: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Het is een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

De film won prijzen op verschillende internationale festivals en kreeg een Special Mention op IDFA 2020 en twee nominaties voor beste lange documentaire en beste sound design op het Nederlands Film Festival in 2021.

Het camerawerk is verzorgd door Dick Harrewijn, één van de meest ervaren natuurfilmers in Nederland. Hij gebruikte het Sony full frame 6K Cine Alta Venice camerasysteem met Sigma prime cine lenzen. In de bioscopen verscheen Silence of the Tides eerder dit jaar in 4K DCP large screen, met 1:2.39 Dolby Atmos.

Bron: AVROTROS/Pieter-Rim de Kroon/BM

Bericht delen