Sesamstraat-acteurs horen niets meer van NTR
woensdag 19 juni 2019

Sesamstraat-acteurs horen niets meer van NTR

De vaste acteurs van Sesamstraat hebben al bijna een half jaar niets gehoord van de NTR over de toekomst van het programma. Dat meldde Aart Staartjes, die al bijna vier decennia de rol van Meneer Aart vertolkt, in het radioprogramma De Coen en Sander Show. Staartjes gelooft niet dat de NTR wil doorgaan met het iconische programma, dat de laatste jaren al niet meer op primetime werd uitgezonden.

De 81-jarige acteur stelt dat er sinds maart 2018 geen nieuwe opnames meer voor de Nederlandse uitzendingen gemaakt zijn. Hij acht de kans dat het programma doorgaat nihil. “Er is gewoon geen enkel contact. Ik ben niet alleen. Schrijvers, artiesten en componisten horen allemaal niks. Ik heb 38 jaar met veel plezier voor Sesamstraat gewerkt. Dat is een lange periode en als je dan zo op straat wordt gezet, ben je daar boos over.”

Een woordvoerder van de NTR herhaalt de uitspraak die de omroep in maart deed, dat de onderhandelingen over een nieuw contract met de Amerikaanse licentiehouder Sesame Workshop nog steeds gaande zijn. “Wij kunnen daar inhoudelijk niets over zeggen, maar de intentie is zeker om door te gaan.”

Bron: AD/BM

Bericht delen