dinsdag 16 januari 2018

Sekslessen Dr. Corrie geen probleem voor Dekker

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ziet geen probleem in de sekslessen van Dr. Corrie in het Schooltv-Weekjournaal zijn. Hij gaat dan ook niet in gesprek met de makers ervan.  Dit heeft de staatssecretaris laten weten in antwoord op vragen van ChristenUnie-Kamerlid Voordewind.

Die stuurde Dekker tien vragen over het programmaonderdeel waarin de ‘deskundige’ dr. Corrie op humoristische wijze informatie over seks en relaties geeft.

Op internet werd de petitie stopdoktercorrie.nl geopend, met name christelijke kring werden vraagtekens gezet bij het item. Dekker schrijft dat het bekend is dat seksualiteit voor ouders een lastig onderwerp kan zijn om met kinderen te bespreken. Hoeveel ouders moeite hebben met het item is lastig te bepalen volgens de staatssecretaris. “Het Schooltv-Weekjournaal bereikt bijna 80 procent van de basisscholen en er komen bij het Schooltv-Weekjournaal ook veel positieve reacties binnen van ouders en leerkrachten,” aldus Dekker.

Hij wijst erop dat leraren zich elke week via nieuwsbrieven vooraf op de hoogte kunnen stellen van de onderwerpen die Dr. Corrie gaat behandelen. Ook kunnen leraren vooraf items integraal bekijken waardoor ze zich nog beter kunnen voorbereiden.

Dekker geeft aan dat de keuze voor het wel of niet laten zien van de Dr. Corrie-items bij de scholen ligt. “Scholen mogen namelijk zelf bepalen hoe zij het onderwijs inrichten en vormgeven en welke methoden en leermiddelen zij daarbij willen gebruiken. Dit geldt ook voor het onderwerp seksualiteit en seksuele diversiteit.”

Dekker gaat niet met de makers van Schooltv-Weekjournaal of met zendgemachtigde NTR om de tafel zitten. “De verantwoordelijkheid voor wat omroepen uitzenden ligt bij omroepen zelf.”

Bron: Rijksoverheid.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen