dinsdag 16 januari 2018

SBS 6 komt met Danni Lowinski

SBS 6 komt eind maart met een nieuwe komische serie: Danni Lowinski. Een feel good-serie over een kapster van begin dertig die naast haar werk een opleiding tot advocaat succesvol heeft afgerond. Door haar nogal volkse looks en brutale mond raakt Danni niet aan de bak bij de grote advocatenkantoren.

Daarom besluit ze een eigen praktijk te beginnen. Ze verleent juridische bijstand aan ‘de gewone man’, voor slechts één euro per minuut. Dat concept blijkt verrassend goed aan te slaan.

De rol van Danni wordt gespeeld door Marlijn Weerdenburg, andere acteurs zijn: Michiel Romeyn, Frederik Brom, Christopher Parren, Gürkan KüÇüksentürk en Nyncke Beekhuyzen. Danni Lowinski is van oorsprong een succesvolle Duitse serie (SAT1), geschreven door Marc Terjung en geproduceerd door Markus Brunemann. Ook in België (VTM) was de serie een succes en inmiddels heeft het Amerikaanse CBS interesse in de serie getoond.

De Nederlandse versie van Danni Lowinski wordt geproduceerd door Talpa Fictie, onder de creatieve leiding van Will Koopman. De vertaling en bewerking zijn in handen van Elle van Rijn. Danni Lowinski is vanaf woensdag 20 maart ote zien bij SBS 6.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen