dinsdag 16 januari 2018

Sanoma/SBS verder met ANP

Het gefuseerde Sanoma/SBS gaat verder met het ANP als leverancier voor nieuws in tekst, foto’s en video. De partijen zijn een nieuwe, driejarige samenwerking overeengekomen met daarin nieuws, fotografie en video, maar ook de levering van nieuwe ANP-diensten als entertainment en features.

Een omvangrijk aantal magazines en digitale platforms van Sanoma is of wordt gebruiker van ANP-diensten. SBS gebruikt de diensten van het persbureau onder meer voor de nieuwsrubrieken en SBS teletekst.  “Onze relatie met het ANP strekt zich uit op een reeks van terreinen, van hofleverancier voor het nieuws op Nu.nl en NUsport tot fotografie aan Revu en Story, tot het videoclips voor Ziel.nl”, zegt Sander Stallinga, uitgever van Nu.nl.

Onderdeel van de overeenkomst is de levering van video-nieuwsclips voor de sites en mobiele applicaties. Het ANP levert Sanoma niet alleen zogeheten afgemonteerde items, maar in het geval van groot nieuws ook met ruw, ongemonteerd materiaal, zodat grote gebeurtenissen snel met bewegend beeld kunnen worden verrijkt.

Verder maakt het ANP het online-journaal NU24, dat onder meer ook is te zien op de monitoren boven de bagagebanden op Schiphol en op een megascherm net buiten de vertrekhal. “Sanoma is een voorbeeld van een klant voor wie we steeds meer producten op maat maken”, zegt Erik van Gruijthuijsen, algemeen directeur van het ANP.

“De grote stroom algemeen nieuws blijft de kern van onze dienstverlening, maar een journaal als NU24 wordt gemaakt op maat en behoefte van de klant. Behalve video zullen we in opdracht ook features gaan maken bij het nieuws. In die richting wil en zal het ANP zich de komende jaren verder ontwikkelen. Daarnaast zullen we Sanoma en SBS ook gaan voorzien van entertainment-nieuws, een nieuwe activiteit die we per 1 januari 2012 beginnen.”

Bron: ANP

Bericht delen