dinsdag 16 januari 2018

Sanoma wil Van Westerloo lozen

Sanoma wil SBS-programmadirecteur Remko van Westerloo op een zijspoor zetten om de controle over de zenderfamilie van het tv-bedrijf meer naar zich toe te trekken. Het Finse mediabedrijf, dat vastbesloten is SBS te behouden, is ontevreden over de zwakke kijkcijfers, meldt Het Financieele Dagblad.

Betrokkenen melden dat Sanoma’s commissarissen vorige week ‘formele stappen’ hebben gezet om meer grip op de dochter te krijgen. Van Westerloo is een vertrouweling van John de Mol, die een minderheidsbelang van 33 procent in SBS Nederland bezit.

De Mol zint op een volledige overname van SBS, zo werd donderdag bekend. Hij heeft Sanoma voorgesteld  om diens belang van 67 procent voor 373  miljoen euro over te nemen. SBS staat echter niet te koop. “SBS staat niet te koop en komt ook niet te koop. We zijn meer vastberaden dan ooit om van SBS een succes te maken”, aldus de woordvoerder van Sanoma tegenover het ANP. “Het is duidelijk dat er verdere maatregelen nodig zijn om de prestaties van de zenders te verbeteren, en we hebben meer dan ooit geïnvesteerd in de kanalen.”

Bron: FD/Broadcast Magazine

Bericht delen