dinsdag 16 januari 2018

Samenwerking Omroep MAX en Talpa Music

Omroep MAX-directeur Jan Slagter en Talpa Music-president Tony Berk hebben deze week een overeenkomst getekend waarbij Talpa Music de muziekrechten van Omroep MAX gaat administreren en de belangen daarvan namens Omroep MAX zal behartigen.

Talpa Music gaat daarnaast, in opdracht van Omroep MAX, en in samenwerking met  de bestaande relaties van MAX – en ook met de aan Talpa Music verbonden componisten en producers – zich inzetten bij  het componeren, produceren en exploiteren van muziek voor de radio- en TV-programma’s van Omroep MAX. De aan Talpa Music verbonden producers en componisten vormen een bron van creativiteit waar Omroep MAX een beroep op kan doen als het gaat om het verzorgen van muzikale ondersteuning van de MAX-programma’s.

Omroep MAX en Talpa Music stellen nadrukkelijk dat deze overeenkomst tevens inhoudt dat de administratie en verdelingen van de rechten degelijk en transparant zullen zijn en aansluiten bij de door Buma/Stemra gehanteerde repartitie reglementen.  De afgelopen jaren is er in de media en in de politiek nogal wat te doen geweest  omtrent vermeende afwijkende verdelingen tussen uitgevers  en componisten. Omroep MAX en Talpa Music zullen in deze samenwerking de auteur toekennen wat ‘des auteurs’ is, waarbij uitgevers uitsluitend incasseren wat ‘des uitgevers’ is.

Tony Berk zegt naar aanleiding van de overeenkomst: “Wij zijn al jaren betrokken bij veel vormgeving voor radio- en tv-producties via Talpa Holding en haar dochterondernemingen. Omroep MAX is echter de eerste publieke omroep waarmee we op exclusieve basis gaan werken, hetgeen voor ons een prachtige uitdaging is. Dat geldt ook voor de bij ons aangesloten auteurs en componisten, zeker gezien de omvang van de eigen Nederlandse producties van  Omroep MAX.”

Jan Slagter voegt daar aan toe: “Talpa Music en de aan haar verbonden producers en componisten hebben zich inmiddels bewezen met prachtige vormgeving rondom vele radio- en televisieproducties, hun toegevoegde waarde voor MAX is dan ook duidelijk. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking.”

Bron: Talpa/Broadcast Magazine

Bericht delen