dinsdag 16 januari 2018

Ryanair wil KRO voor rechter slepen

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat juridische stappen nemen tegen de KRO. Het Ierse bedrijf is boos over de beschuldigingen die werden geuit in het televisieprogramma KRO Reporter eind december.

Vier piloten van Ryanair zeiden in een reportage dat ze door de leiding onder druk worden gezet om met zo min mogelijk brandstof aan boord te vliegen. In een reactie op de reportage zei Ryanair direct al dat de beschuldigingen feitelijk onjuist zijn.

Het is nog onduidelijk wat Ryanair nu precies gaat doen. Het Ierse bedrijf wil eerst bekijken hoe het Nederlandse juridische systeem in elkaar zit. De KRO laat in een reactie weten dat “er nog geen sprake is van juridische stappen. Mocht het zover komen, dan zien we deze stappen met vertrouwen tegemoet. Er is geen sprake van feitelijke onjuistheden.”

KRO Reporter heeft intussen een opmerkelijke mail-discussie (pdf) met Ryanair op de website gepubliceerd. Michael O’Leary, de directeur van Ryanair, geeft aanstaande zondag een interview aan Sven Kockelmann in het KRO-programma Brandpunt.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen