Ruud Smulders niet meer te zien in De Vooravond
zondag 18 juli 2021

Ruud Smulders niet meer te zien in De Vooravond

Ruud Smulders moet vertrekken bij het televisieprogramma De Vooravond, zo maakt het AD bekend. De 34-jarige cabaretier nam twee seizoenen lang de actualiteiten van de dag door in zijn rubriek De Minuut van Ruud.

Vorige maand liet BNNVARA weten dat presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer plaats moeten maken voor Sophie Hilbrand en Khalid Kasem. Voor beide presentatoren kwam dat nieuws als een verrassing.

Smulders grapte toen nog dat hij hoopte “urgent genoeg te zijn en dat hij anders zijn optreden voor de helft moest inkorten”. Daarmee refereerde hij aan een uitspraak van BNNVARA-directeur Gert-Jan Hox, die zei dat het programma “de urgentie mist die we zoeken”.

“Als je iets nieuws begint, willen ze misschien niet de herinnering hebben aan de gezichten van het oude programma”, aldus Smulders. “Maar ik ben ook niet dom. Als je de twee hoofdpersonen weghaalt, dan snap ik wel dat ook ik aan de beurt kan komen. Ontzettend jammer, want ik had me met De Minuut van Ruud nog verder kunnen ontwikkelen. Ik had nog honderd afleveringen kunnen maken. Ik had er ook zo’n lol in.”

Volgens een woordvoerder van BNNVARA moet Smulders echter stoppen omdat het programma verandert. Voor de cabaretier blijft het glas echter halfvol. “Ik heb mijn eetkamer weer terug. Die had ik verbouwd tot studio om op te nemen en te monteren. Dan at ik met het bord op schoot. Nu kan ik weer normaal eten.”

Bron: AD/BM

Bericht delen