dinsdag 16 januari 2018

Ruud Hendriks commissaris bij Eyeworks

Tv-man Ruud Hendriks is terug in de wereld van de internationale televisie. Hendriks (53) treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Eyeworks, het internationale televisieproductiebedrijf opgericht van Reinout Oerlemans. De Raad van Commissarissen bestaat verder uit Wilco Jiskoot (voorzitter) en Hubert Deitmers.

Hendriks is een van de oprichters van RTL Nederland en voormalig bestuurder van Endemol. Hij is momenteel directeur van Startupbootcamp een bedrijf dat startende ondernemers helpt sneller te groeien en presenteert regelmatig bij BNR Nieuwsradio. Hendriks heeft ook nevenfuncties bij Theodor Gilissen Bankiers, MAS Dienstverleners en reclamebureau BSUR.

Ruud Hendriks stelt op de site van Eyeworks: “Ik vind het interessant via Eyeworks weer bij de internationale televisiewereld betrokken te zijn. Ik heb de afgelopen jaren met bewondering gezien hoe het bedrijf gegroeid is en ik zie nog een groot potentieel. Deze sector is volop in beweging en ik draag graag mijn kennis en ervaring bij Eyeworks daar goed doorheen te loodsen. Ik verheug mij ook op de samenwerking met mijn oud Endemol collega Hubert Deitmers en Wilco Jiskoot en natuurlijk op de contacten met de Eyeworks-directie die ik al goed ken.”

Reinout Oerlemans: “Wij hadden binnen de RvC behoefte aan iemand die niet alleen de tv wereld kent, maar ook de andere innovaties op de voet volgt. Verder heb ik Ruud leren kennen als een slimme en inspirende man. Hij zal goed passen in ons team van Bestuurders en RvC. Onze Raad van Commissarissen is met zijn komst compleet en wij zijn klaar voor onze verdere groei.”

Bron: Eyeworks/RTL Z

Bericht delen