Ruim 1,9 miljoen kijkers voor De Slimste Mens
dinsdag 27 december 2022

Ruim 1,9 miljoen kijkers voor De Slimste Mens

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens is maandagavond bekeken door 1.928.000 miljoen mensen. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het was daarmee het best bekeken programma van Tweede Kerstdag.

Philip Freriks en Maarten van Rossem presenteren de quiz voor het 21e seizoen. De cijfers van de aftrap zijn vrijwel gelijk aan die van eerdere winterseizoenen van het spelprogramma.

Er zijn wel wat veranderingen. Het spel wordt voor het eerst op NPO 1 uitgezonden en er is een nieuw decor. Daarnaast zal de quiz niet meer vijf, maar slechts vier dagen per week te zien zijn.

Parlementair verslaggever Ron Fresen, paralympisch kampioene Marlou van Rhijn en actrice Anniek Pheifer waren de kandidaten in de eerste aflevering.

De Top 2000 a gogo, de dagelijkse quiz die elk jaar te zien is tussen kerst en oud en nieuw, is maandag begonnen met Herman van der Zandt als vervanger van Matthijs van Nieuwkerk. De uitzending trok 1.073.000 kijkers. Dat zijn er 400.000 meer dan een jaar geleden, waar wel aan moet worden toegevoegd dat het programma nu op NPO 1 te zien is en vorig jaar op NPO 3.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen