Rubriek Kasper van Kooten geschrapt uit De Avondetappe
dinsdag 16 juli 2019

Rubriek Kasper van Kooten geschrapt uit De Avondetappe

De NOS lijkt te zijn gestopt met de veel bekritiseerde filmpjes van Kasper van Kooten aan het einde van De Avondetappe. Trouwe kijkers van het programma over de Tour de France zagen dat zijn typetje Emi van der Wiel maandagavond niet de aflevering afsloot.

Al vanaf de eerste aflevering lag de rubriek van Kasper van Kooten, geschreven door zijn vader Kees van Kooten, onder vuur. Sinds Mart Smeets is gestopt met De Avondetappe is de NOS ook gestopt met zijn vaste afsluiter: Dalida. Dit jaar werd er wat nieuws geprobeerd met het typetje Emi van der Wiel. Het karakter is een rondreizende wieleramateur op badslippers met de bijnaam de Stayer uit Losser.

Onder meer AD-columnist Angela de Jong riep op om afscheid te nemen van de rubriek. ‘NOS, stop met die Avondetappe-onwaardige afsluiting en geef ons Dalida terug’, schreef ze in een column. Ook op social media was de kritiek niet van de lucht.

Van Kooten had aan het begin van de reeks nog aangekondigd 23 avonden te verschijnen als Emi van der Wiel. De filmpjes zouden tot zondag 28 juli te zien zijn. Op Twitter plaatste Van Kooten zelf tijdens de uitzending: ‘Uw gebeden zullen worden verhoord; fijne vakantie allen! Tot over even.’

Bron: AD/BM

Bericht delen